Miroslav Parović o pritiscima na aktuelni režim u našoj zemlji

0
137

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović je rekao da sve inicijative, pa i iniijativu o pokretanju nekakvog suda za ratne zločine koje su navodno  počinili Srbi, pokreću Amerikanci koji na taj način ‚‚pritiskaju‚‚ aktuelni režim u našoj zemlji.

Predsednik Kosova Hašim Tači je najavio pre izvesnog vremena  da će na sednici Skupštine Kosova svi zajedno, jedinstveni, bez razlike, poslanici doneti rezoluciju koja osuđuje sve zločine i genocid koji je država Srbija izvršila na Kosovu.„ Rezolucija po ovom pitanju je doneta, a Tači je rekao da veruje da će za ovom rezolucijom uslediti i koraci za potpuno sprovođenje prava, kako bi se svi izvršioci krivičnih dela i etničkog čišćenja, odnosno svi ljudi iz državnog aparata Srbije suočili sa pravdom. Koji razlozi navode Albance da sve češće pominju nekakav sud za ratne zločine koje su navodno  počinili Srbi ?Odgovor na ovo pitanje je  dao predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović.

Skupština Kosova je sredinom aprila formirala i posebnu ad hok komisiju za kažnjavanje a koja je radila na izradi rezolucije o pitanju navodnih zločina. Politički analitičari se međutim slažu da formiranje nekakvog međunarodnog tribunala za ratne zločine Srbije na Kosovu, nije moguće  bez podrške međunarodnih činilaca.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here