Novinarka i autorka Biljana Lukić o protestima opozicije

0
569

Novinarka i autorka Biljana Lukić izjavila je da bi svaki glas građana koji se čuje na protestima morao da bude alarm i za vlast i za opoziciju i da ukoliko se on ne sluša tada političke stranke ne bi trebalo ni da postoje.

Ocenjujući učinke protesta u Srbiji , analitičar Bojan Klačar je rekao da je opozicija sa protestima koji traju mesecima, postala relevantni politički igrač – ima veću težinu i snagu da uradi neke stvari, što ranije nije bio slučaj. On je naveo i da ključni politički akteri ne samo da se ne pojavljuju zajedno u televizijskim emisijama, već uopšte ne razgovaraju, pa se Srbija po odsustvu dijaloga i količini polarizacije nalazi na početku devedesetih.Novinarku i autora Biljanu Lukić smo pitali koliko se slaže sa ovakvim ocenama stanja u zemlji.

Protesti “1 od 5 miliona” počeli su 8. decembra prošle godine uz slogan “Stop krvavim košuljama”,posle napada na tadašnjeg lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i aktiviste te stranke u Kruševcu, krajem novembra. Demonstracije su se zatim pored Beograda, proširile u više desetina gradova Srbije, a između ostalih gradova, održavaju se u Novom Sadu, Nišu, Čačku, Užicu, Kruševcu , Leskovcu i u drugim mestima u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here