Vučić i američka delegacija

0
110

Predsednik  Srbije Aleksandar Vučić primio je delegaciju Atlantskog saveta iz Vašingtona, koju je predvodio izvršni potpredsednik Dejmon Vilson.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je delegaciju Atlantskog saveta iz Vašingtona, koju je predvodio izvršni potpredsednik Dejmon Vilson. Predsednik Vučić je delegaciji, koja u Beogradu boravi u okviru studijske posete regionu, ukazao na političko-bezbednosnu situaciju na Zapadnom Balkanu i istakao čvrsto opredeljenje Srbije da svojim radom doprinosi regionalnoj stabilnosti i razvoju. On je zahvalio Sjedinjenim Američkim Državama na dosadašnjoj podršci ekonomskim reformama i evrointegracijama Srbije, kao i na pokušajima da doprinesu rešenju problema u dijalogu sa Prištinom.

Vučić  je istakao da uvođenje taksi na srpsku robu, kao i poslednje akcije prištinskih policijskih jedinica na severu Kosova, predstavljaju najgrublje kršenje odredbi CEFTA, kao i Briselskog sporazuma i da takvi potezi vode destabilizaciji celog regiona.

Predsednik  je istakao da je Srbija usredsređena na jačanje političkih i ekonomskih odnosa sa SAD i izrazio nadu da će unapređenje bilateralnih odnosa biti nastavljeno i kroz uspešnu saradnju u oblasti ekonomije, kao i da će američke kompanije pokazati još veće interesovanje za ulaganje u Srbiji.

Delegacija Atlantskog saveta iz Vašingtona, koju čine predstavnici i republikanaca i demokrata, zahvalila je predsedniku Vučiću na naporima koje ulaže u očuvanje i unapređenje regionalne stabilnosti.

Potpredsednik Atlantskog saveta Dejmon Vilson je izjavio da je važno da Srbija gradi i ima koristi od odnosa sa Amerikom i drugim zemljama u Evropi.

Šef delegacije Atlantskog saveta Dejmon Vilson podržao je evropski put Srbije i naglasio da su oni ovde u misiji da pomognu i budu dobar partner regionu Zapadnog Balkana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here