Slobodan Reljić o hapšenju ruskog državljanina na severu Kosova i Metohije

0
140

Novinar i publicista Slobodan Reljić izjavio je povodom hapšenja ruskog državljanina na severu Kosova i Metohije da je i sam Ramuš Haradinaj nedavno rekao da se na Kosovu vodi  rat i protiv Rusije.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nazvala je „nečuvenim aktom” i „manifestacijom provokativne politike vrhuške kosovskih Albanaca” hapšenje ruskog diplomate Mihaila Krasnoščekova na severu Kosova i Metohije  Novinara i publicistu Slobodana Reljića smo pitali za komentar hapšenja ruskog državljanina.

Ruski istražni odbor pokrenuo je postupak u vezi hapšenja pripadnika Misije UNMIK-a na Kosovu, Mihaila Krasnoščenkova, koji je lišen slobode pa pušten tokom akcije kosovske policije.Informativna služba odbora je saopštila da tretman prema ruskom diplomati i njegovo hapšenje predstavljaju bezobzirno kršenje međunarodnog prava i normi civilizovanog  društva. Agencije prenose da će istraga proučiti sve detalje incidenta i dati pravnu procenu akcija koje su preduzete prema Krasnoščenkovu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here