Dodela nagrade ,,Etno brend 2018’’

0
304

U Beogradu su uručene nagrade za najbolje etno brendove u okviru akcije “Etnobrend 2018”. 

U Beogradu su uručene nagrade za najbolje etno brendove u okviru akcije “Etnobrend 2018”.  Na osnovu istraživanja i ankete sa oko sto šezdeset proizvođača i firmi iz objasti usluga koje se bave stvaranjem autentičnih domaćih proizvoda. Obuhvaćene su bile firme, zadruge, poljoprivredna gazdinstva, ugostiteljski objekti, turističke organizacije, zanatske radnje iz više robnih grupa. U uži izbor je ušlo dvadesetak brendova robnih i korporativnih od kojih su oni najbolji po oceni organizatora i stručnog žirija, dobili nagrade za etnobrend godine – “Etnobrend 2018”.

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Darko Božić je ocenio da je upravo etno brend spas za razvoj srpskog sela i dokaz da kada se udružimo – možemo sve. Projekat je urađen u saradnji sa sa Zadružnim savezom Srbije koji u poslednje dve godine vodi veoma aktivnu kampanju oživljavanja zadrugarstva i udruživanja malih proizvođača kako bi zajedno lakše plasirali svoje proizvode i ostvarili svoje interese.

Načelnik u Ministarstvu za regionalni razvoj, Siniša Perić je naglasio da i manifestacija ‚‚Etnobrend 2018‚‚ afirmiše pored ostalog i akiju ‚‚500 zadruga u 500 sela‚

Predsednik Zadružnog saveza Srbije Nikola Mihailović je  istakao da nagradu “Etnobrend 2018” treba posmatrati sa više aspekata, od kojih su najznačajniji uspostavljanje novih kontakata, razmena iskustava u proizvodnji i plasmanu tradicionalnih domaćih proizvoda. O tome kako je nastala ideja da se ustanovi nagrada za najbolje brendove, Mihailović je rekao.

Nagrada “Etnobrend 2018” otišla je u ruke vrhunskih vinara, poslastičara, voćara i drugih proizvođača. Svi oni daju sve od sebe da i srpskom i inostranom tržištu ponude vrhunske produkte. Organizatori „Etnobrenda 2018“ se nadaju da će nagrade  biti dobra preporuka potrošačima da kada kupuju da se opredele za kvalitetne domaće artikle.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here