Tribina ,,Niste sami’’ u Zrenjaninu

0
256

U Maloj sali Kulturnog centra održana je tribina pod nazivom “Niste sami”, kao deo kampanje čiji je cilj uklanjanje predrasuda prema mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom.

Grad Zrenjanin bio je domaćin tribine “Niste sami”, koja se sprovodi pod pokroviteljstvom Predsednice Skupštine Srbije, Maje Gojković, Unicefa i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Na početku su se obratili pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, pukovnik prof.dr Ranko Raičević, Biljana Todorović ispred Dunav osiguranja i Dobrila Marković, predstavnik OPENS-a. Tribina  pod nazivom „Niste sami“ kao deo istoimene kampanje ima za cilj prevazilaženje predrasuda prema mladim osobama sa problemima iz oblasti mentalnog zdravlja kao i prema osobama sa invaliditetom. Koliko su ovakve tribine značajne i koliko grad posvećuje pažnje ovoj temi rekao je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

Tokom tribine održana je i panel diskusija na kojoj su o svojim ličnim iskustvima i problemima s kojima se susreću i kako se nose sa njima, govorili: Slobodan Brkić, mladi naučnik, potpuno slep, apsolvent Fakulteta političkih nauka, IT specijalista, pijanista i kompozitor; Natalija Lazić, majka devojke sa autizmom, pozorišni producent; Bojana Božić, dizajner odeće, tekstila i enterijera, poslednjih par godina uspešno se bori sa anksioznim poremećajem i Helena Papuga, predstavnik SOS centra ,,Srce’’.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here