Obeležen Međunarodni dan joge

0
255

Ove godine Međunarodni dan joge obeležen je u nedelju 16.juna u Plankovoj bašti.

U Plankovoj bašti kod Kulturnig centra, u nedelju 16.juna obeležen je Međunarodni dan joge. Ovaj događaj je organizovan uz podršku ambasade Indije,Grada Zrenjanina i Kulturnog centra Zrenjanina. Joga je disciplina samorazvoja kojom se može oplemeniti životna svakodnevica. Ove godine lokalni instruktoru su se okupili sa svojim grupama i zajedničkim vežbanjem ukazali na značaj  joge kao stila života. Vežbanje je predvodilo nekoliko instruktora, a bilo je prisutno šest škola različitih stilova joge.

Instruktor joge Aleksandra Vujinović je istakla da su se u Zrenjaninu ujedinili svi učitelji joge, i da se već peti put obeležava ovaj događaj.

Joga je drevna disciplina, koja postoji hiljadama godina i potiče sa Dalekog Istoka. Njen dug vek trajanja svedoči o tome koliko je korisna za čovekovo mentalno i fizičko zdravlje. Ljudi u 21. veku žive brzo i stresno, te se bavljenjem jogom, veoma uspešno postiže balans između obaveza, opuštanja i uživanja.Pored vežbi joge, mogli su se videti i proizvodi zasnovani na duhovnoj nauci.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here