Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se susreo sa Florijanom Hanom

0
152

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se susreo sa poslanikom i portparolom poslaničke grupe CDU/CSU u Bundestagu SR Nemačke Florijanom Hanom.

Aleksandar Vučić je u razgovoru sa poslanikom Bundestaga rekao da je  Srbija dosledno, vodeći regionalnu politiku mira i saradnje, postala pouzdan partner Nemačkoj na Zapadnom Balkanu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Florijan Han su u razgovoru izrazili zadovoljstvo što su odnosi dveju zemalja, zahvaljujući redovnom i otvorenom političkom dijalogu, u poslednjih nekoliko godina napredovali do najvišeg nivoa u zajedničkoj istoriji.

Vučić  je istakao posvećenost Beograda da, kroz dijalog s Prištinom, uz posredovanje Evropske unije, postigne kompromisno, obostrano prihvatljivo rešenje, i time obezbedi stabilnost u regionu. Predsednik Vučić je, međutim, ponovio da je za prevazilaženje zastoja u dijalogu neophodno da Priština ukine takse na proizvode iz centralne Srbije.

Dvojica sagovornika su izrazili očekivanje da ekonomska saradnja Srbije i Nemačke nastavi uzlaznom putanjom, posebno priliv investicija, i da još velikih kompanija iz Nemačke iskoriste dobro poslovno okruženje i otvore svoje pogone u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here