Ministaka Mihajlović o pitanju inkluzije Roma i Romkinja

0
210

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović ocenila je da ima još puno da se radi po pitanju inkluzije Roma i Romkinja zbog prisutnih stereotipa i predrasuda u Srbiji, kao i drugim zemljama regiona.

Mihajlović, koja je i predsednica Koordinacionog tela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji , je na regionalnoj konferenciji povodom Dekade inkluzije Roma “Nasleđe, stečeno iskustvo, najbolji primeri i šta dalje?” ukazala na važnost rada na rešavanju brojnih problema Roma.

Ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je poručio da će inkluzija i dalje biti jedan od prioriteta Vlade, ali je i ukazao na to da nedostaje veća uključenost romske zajednice u aktivnosti na njihovoj potpunoj integraciji kao ravnopravnih građana našeg društva.

Domaćin regionalne konferencije o rezultatima Dekade inkluzije Roma „Nasleđe, stečeno iskustvo, najbolji primeri i šta dalje?“, je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Na konferenciji učestvuju predstavnici zemalja iz regiona – Makedonije, Albanije, Bosne i Hercegovine i Slovačke i preko sto dvadeset  predstavnika raznih institucija i organizacija, prvenstveno, romskih, kao i brojni partneri Ministarstva kao što su Delegacija Evropske unije, Misija Saveta Evrope, „UN Women“, Regionalni savet za saradnju, GIZ i drugi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here