Zorana MIhajlović: Dve stotine miliona evra u vodni saobraćaj

0
150

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je  prilikom obilaska radova na izgradnji međunarodnog pristaništa u Zemunu, da će Vlada ove i naredne godine uložiti više od dve stotine miliona evra u vodni saobraćaj.

Mihajlović je ukazala na to da se dvadeset godina nije ulagalo u vodni saobraćaj, koji je ostao neiskorišćen i pored mnoštva mogućnosti.

Potpredsednica Vlade je rekla da će vrednost novog investicionog ciklusa koji je najavljen, a koji će obuhvatiti i projekte u infrastrukturi, iznositi više od deset milijardi evra. Ona je objasnila da će se ovaj investicioni ciklus odnositi na projekte železničke, drumske i komunalne infrastrukture, ali i druge oblasti, pre svega poljoprivredu, zdravstvo i školstvo.

Ove godine započinje izgradnja nekoliko važnih auto-puteva  i najavila je da će u julu početi izgradnja Moravskog koridora, koji je veoma važan, jer će povezati centralnu Srbiju i omogućiti nove investicije za više od pola miliona građana koji žive u tom delu zemlje.

Mihajlović je ukazala na to da se investicioni ciklus odnosi i na projekte u železničkom, avio i vodnom saobraćaju, uz ocenu da svaki uloženi dinar u infrastrukturne projekte znači rast BDP-a, nova radna mesta i dalji razvoj.

Izgradnja međunarodnog pristaništa u Zemunu započela je u maju ove godine, a vrednost projekta iznosi million i pet stotina hiljada evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here