Miša Vacić o izborima na Kosovu

0
366

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić je izjavio da je izborom četiri gradonačelnika na severu Kosova pokazano da samo ujedinjeni Srbi mogu da pruže otpor  kvazi institucijama lažne samoproglašene države.

Novoizabrani gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić je izjavio da neće odustati od svoje funkcije, barem ne sada. On je najavio da će novoizabrani gradonačelnici u četiri opštine uskoro položiti zakletvu jer će u suprotnom Priština preduzeti privremene mere i na njihovo će mesto dovesti druge ljude. Predsednika Srpske desnice Mišu Vacića smo pitali za komentar izbora gradonačelnika na severu Kosova i šta se od njih može očekivati.

Izbori u Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku su raspisani pošto su gradonačelnici tih opština, svi iz Srpske liste, krajem novembra prošle godine podneli ostavke zbog odluke Vlade Kosova o uvođenju takse od sto odsto na robu iz Srbije. U trci za gradonačelnike opština Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan bilo je dvanaest kandidata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here