Zorana Mihajlović u obilasku mosta na Savi

0
211

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, obišla je zajedno sa ambasadorkom NR Kine Čen Bo, most preko Save i Kolubare, koji je povezao opštine Surčin i Obrenovac.

Mihajlović je istakla da NR Kina i Srbija realizuju na teritoriji naše zemlje velike infrastrukturne projekte među kojima su: Koridor 11, rekonstrukcija brze pruge Beograd-Budimpešta, rehabilitacija pruge Beograd-Bar i pruge ka Preševu. Sve to ne bi bilo moguće da nema odličnih prijateljskih odnosa dva predsednika i naše dve države. Zato se i kineske investicije u Srbiji mere milijardama evra.

Mihajlović je rekla da  će se u avgustu pustiti u saobraćaj deonica od Obrenovca do Preljine u dužini od  sto tri km, a do zime i ova deonica, tj. ukupno sto dvadeset km auto-puta.

Ambasadorka Čen Bo je izrazila zadovoljstvo što su kineske kompanije i radnici dali doprinos ostvarenju sna srpskog naroda. Ona je navela da je drugi put na ovom gradilištu i da su konačno spojene leva i desna obala reke, o čemu su građani ovog područja sanjali.

Zoran Drobnjak, direktor „Puteva Srbije“, podsetio je da su radovi na mostu počeli u martu 2017. te da su završeni u roku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here