Miloš Vučević na otvaranju rekonstruisanog bulevara

0
182

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je sa potpredsednicom republičke Vlade Zoranom Mihajlović i predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem u subotu 6.jula, obišao Sentandrejski put gde su okončani radovi na izgradnji nove saobraćajnice bulevarskog tipa.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je sa potpredsednicom republičke  Vlade Zoranom Mihajlović i predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem u subotu 6.jula, obišao Sentandrejski put gde su okončani radovi na izgradnji nove saobraćajnice bulevarskog tipa. Reč  je o  potezu od kružne raskrsnice sa Primorskom ulicom do Velebitske ulice u dužini od  hiljadu tri stotine osamdeset metara. Vrednost radova je iznosila nešto više od sedam stotina dva miliona dinara, a finansirali su ih zajedničkim sredstvima Grad Novi Sad i AP Vojvodina sa učešćem od po  trideset pet odsto , kao i JP „Putevi Srbije“ koje je učestvovalo sa  trideset odsto u finansiranju. Gradonačelnik Miloš Vučević je prilikom otvaranja rekao da Klisa, Slana bara i Vidovdansko naselјe postaju jedan potpuno novi, moderan deo grada, obogaćen novim sadržajima.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je čestitala je Novosađanima na novom bulevaru, dodavši da su ovaj projekat i zahtevi došli upravo od građana tih mesnih zajednica i zahvalila im je na strplјenju i podršci.

Sentandrejski put je put višeg ranga – državni put Drugog A reda, a njegovim proširenjem će se regulisati saobraćajne gužve na tranzitnom pravcu u grad, kao i u lokalnom saobraćaju. U pitanju su dve kolovozne trake, širine po sedam metara sa po dve saobraćajne trake, sa razdelnim ostrvom, pešačkim i biciklističkim stazama obostrano, kao i parking mestima, gde to prostorna ograničenja dozvolјavaju. Prateća infrastruktura podrazumeva i kolektor atmosferske kanalizacije radi efikasnog odvođenja atmosferskih voda sa kolovoza, a rekonstruisana je i postojeća vodovodna mreža, postavlјena su tri semafora i novo javno osvetlјenje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here