Svečana primopredaja dužnosti

0
309

U kasarni „Narodni heroj Svetozar Marković Toza“ u Zrenjaninu održana je svečana primopredaja dužnosti komandanta Komande za razvoj Banatske brigade. Novi komandant je potpukovnik Aleksandar Dedić.

U kasarni „Narodni heroj Svetozar Marković Toza“ u Zrenjaninu nakon raporta potpukovnika Željka Radivojevića i himne Srbije u izvođenju Milice Dosković otpočela je vojna svečanost povodom primopredaje dužnosti komandanta Komande za razvoj Banatske brigade uz prisustvo predstavnika državnih organa, organa lokalne samouprave, organizacija i udruženja. Dužnost je predao potpukovnik Tomica Vasović, a primio potpukovnik Aleksandar Dedić. Zamenik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević je u svom obraćanju rekao da bez lokalne samouprave, organizacija i udruženja sa teritorije grada nema ni Komande za razvoj Banatske brigade. On je takođe istakao da se nada da će ponovno vraćanje služenja vojnog roka doprineti unapređenju kadrova u vojsci, a samim ti i unapređenju sposobnosti Vojske Srbije.

Dosadašnji zastupnik komandanta Komande za razvoj Banatske brigade potpukovnik Tomica Vasović rekao je da je u svoj rad na toj poziciji uložio svoje sposobnosti i zalaganja u cilju održanja i unapređenja operativne i funkcionalne sposobnosti jedinice,a potpukovniku Dediću je rekao da mu predaje dobru i odgovornu jedinicu.

Novi komandant Komande za razvoj Banatske brigade potpukovnik Alekandar Dedić zahvalio se na ukazanoj časti i poverenju da upravlja ovom jedinicom i istakao je da je to ujedno i velika odgovornost koja podrazumeva savesno i odgovorno izvršavanje zadataka postavljenih od strane pretpostavljenih komande.

Potpukovnik Dedić je još poručio predstavnicima državnih organa, organa lokalne samouprave, organizacija i udruženja da će dati sve od sebe kako bi i onako dobru prethodnu saradnju, podigli na još viši nivo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here