GO POKS položili venac na spomenik Kralju Petru

0
285

Povodom obeležavanja velikog srpskog crkvenog praznika Petrovdana, članovi Gradskog odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije Petrovgrad položili su venac na spomenik Kralju Petru u centru Zrenjanina.

Svečanim polaganjem venca na spomenik Kralju Petru u Zrenjaninu, članovi Gradskog odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije Petrovgrad obeležili su veliki srpski verski praznik Petrovdan. Kao i svake godine, članovi Pokreta su se okupili u centru grada, ispred spomenika Kralju Ujedinitelju i time pokazali da poštuju tradiciju jer, kako kažu, ako mi ne zaboravimo naše pretke, ni nas neće zaboraviti naši potomci.

Govoreći o inicijativi da se gradu na Begeju vrati ime Petrovgrad, Ljubomir Stanisavljev, predsednik GO POKS Petrovgrad kaže: Podsećamo, inicijativa “Vreme je za Petrovgrad “ koju su ljudi iz POKS-a pokrenuli još 1990. godine i danas traje. I kada danas kao začetnici promena, vidimo da je ta podrška sve veća, da razna udruženja žele da učestvuju u ispravci ove velike nepravde, zaista nam je drago da je naša inicijativa prihvaćena”, kažu u Pokretu obnove Kraljevine Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here