Vladan Glišić o stavu predsednika Francuske Emanuela Makrona o proširenju EU

0
84

Član Predsedništva Srpskog patriotskog saveza Vladan Glišić je ocenio da bismo kao država morali da preispitamo izjavu Emanuela Makrona oko proširenja Evropske unije u bliskoj budućnosti.

Predsednica Vlade Ana Brnabić je ocenila da je negativan stav predsednika Francuske Emanuela Makrona o proširenju Evropske unije poznat od ranije, ali je navela da to “ne menja ništa”. Brnabić je objasnila da EU pruža podršku Srbiji u procesu reforme države, ali da se to radi pre svega zbog građana i privrede Srbije i stvaranja društva u kome su svi jednaki i imaju jednaka prava. Člana Predsedništva Srpskog patriotskog saveza Vladana Glišića smo pitali kako komentariše izjavu premijerke.

Francuski predsednik je početkom jula ponovio da u postojećoj evropskoj strukturi nema mesta da se govori o budućem proširenju i istakao je da ni postojećih  dvadeset osam članica ne može da se složi oko nekih pitanja. Makron je rekao da je u ovom kontekstu više nego skeptičan prema svima onima koji objašnjavaju da je budućnost Evrope u novom proširenju kao i da će biti beskompromisan i odbiće svako proširenje pre dubokih reformi institucionalnog funkcionisanja Unije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here