Predsednik Vučić primio vrhovnog komandanta NATO snaga za Evropu

0
93

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je primio vrhovnog komandanta NATO snaga za Evropu i komandanta evropske komande američkih snaga generala Toda Voltersa i izrazio zadovoljstvo dobrom saradnjom sa NATO-om. Ona se kako je konstatovano razvija uz poštovanje vojne neutralnosti Srbije.

Predsednik Vučić je istakao da su međunarodne mirovne snage na Kosovu i Metohiji pod vođstvom NATO garant bezbednosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Zbog toga je zatražio da načelnik Generalštaba Vojske Srbije u svakom trenutku može da stupi u kontakt sa komandantom KFOR i istovremeno prihvatio je da vrh naše Vojske bude na raspolaganju za komunikacije sa KFOR-om.

Predsednik Srbije je rekao da je komunikacija između Vojske Srbije i KFOR-a važna kako bi, bez oklevanja, bila predupređena svaka krizna situacija na Kosovu i Metohiji. To predstavlja garant bezbednosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

General Volters je prihvatio da u svakom trenutku, bez odlaganja, postoji mogućnost međusobne komunikacije, jer je to važno za očuvanje stabilnosti u regionu kao jednog od stubova globalne stabilnosti. On je potvrdio da će KFOR i dalje odgovorno ispunjavati svoje obaveze na Kosovu i Metohiji i pohvalio predsednika Vučića za odgovorne, mudre i hladnokrvne reakcije u kriznim situacijama na Kosovu i Metohiji. General Volters je podržao napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu.

Predsednik Vučić je rekao da je saradnja Vojske Srbije sa NATO-a, u okviru programa Partnerstvo za mir u zajedničkom interesu i izrazio je nadu da će ona biti unapređena sa ciljem izgradnje kapaciteta za doprinos međunarodnom miru. S tim u vezi, predsednik Vučić je naglasio da je usaglašen novi ciklus Individualnog akcionog plana partnerstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here