Dr Mirjana Babić Simić o krvnoj grupi kao važnom faktoru u načinu ishrane

0
1829

Primarijus dr Mirjana Babić-Simić je ocenila da su genetski markeri-krvne grupe veoma bitni za negovanje zdravlja, a ishrana prema krvnoj grupi upravo doprinosi i očuvanju našeg zdravlja.

Ishrana po krvnim grupama se zasniva na činjenici da će ona  popraviti opšte stanje organizma ali i da se uz nju može smršati na potpuno prirodan način jer ona ‚‚osluškuje potrebe organizma.‚‚ Osim toga, ova  ishrana može smanjiti rizik od mnogih bolesti. Koliko je ovakav vid ishrane zastupljen kod nas i šta govore podaci iz istraživanja koja su obavljana, bilo je pitanje koje smo postavili primarijusu dr Mirjani Babić-Simić.

Da li je krvna grupa važan faktor u načinu ishrane je tema o kojoj je dugo razmatrano i debatovano, a dr Piter D’Adamo je došao do zaključka da je krvna grupa ključ čovekovog zdravlja i ishrane. Postoje četiri glavne krvne grupe – A, B, AB, i Nulta. Svaka od ovih grupa ima drugačiji spisak namirnica koji bi trebalo da se konzumira. Ovaj doktor tvrdi da hrana koju jedemo ima posebnu hemijsku reakciju sa našom krvnom grupom, tako da određene namirnice određena krvna grupa može da svari, dok druga ne može.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here