Više od 150 biciklista biće 1. avgusta gosti Zlatibora u okviru jedne od etapa “Trke kroz Srbiju”

0
118

Više od sto pedeset biciklista iz trideset  zemalja sveta uz prateće osoblje, službe obezbeđenja i mnogobrojne novinare iz zemlje i inostranstva biće 1. avgusta gosti Zlatibora u okviru jedne od etapa 59. Međunarodne biciklističke “Trke kroz Srbiju”.

Ovu kružnu etapu mogu propratiti svi zainteresovani gosti i stanovnici Zlatibora. Zbog održavanja kružne etape, u četvrtak 1. avgusta u periodu od 10 do 11.30 časova na Zlatiboru biće obustavljen saobraćaj i to : deo ulice Miladina Pećinara, Krfska, Jovanke Jeftanović, Rujanska, Ćaldov put, Sportova i Alekse Popovića.

Start i cilj trke planiran je kod restorana „Moj zavičaj“, zatim trasa ide Rujanskom ulicom, kružnim putem, nastavlja se pored hotela „Olimp“, hotela „Tornik“ i pored pijace.

Nakon Zlatibora, biciklistički karavan će se uputiti ka Mionici.

Ovogodišnja “Trka kroz Srbiju” održava se od 29. jula do 2. avgusta, a domaćini etapa biće Istočno Sarajevo, Jahorina, Pale, Priboj, Zlatibor, Čajetina, Mionica, Beograd i Požarevac ,a kuriorzitet ovogodišnje trke je da je po prvi put krenula iz druge države. Trku će obeležiti nastavak odlične saradnje i zbližavanja Srbije i Republike Srpske, kao i dva biciklistička saveza.

Čitava manifestacija posvećena je velikom jubileju – 80 godina od prve “Trke kroz Srbiju” koja je vožena 1939. godine i čiji je pokrovitelj bio kralj Petar Drugi Karađorđević, koji je pobedniku Avgustu Prosineku darivao pehar od čistog zlata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here