Prof dr Mila Alečković: Patrijarh Pavle nikada ne bi bio u stanju da izgovori da je za podelu Kosova

0
2411

Prof.dr Mila Alečković je izjavila da poznavajući lik i delo patrijarha Pavla on nikada ne bi bio u stanju da izgovori da je za podelu Kosova i Metohije kako su to preneli pojedini beogradski mediji.

Episkop raško-prizrenski Teodsije je negirao pisanje pojedinih beogradskih medija da je pokojni patrijarh Pavle bio za podelu Kosova i Metohije. Tvrdnje medija koji se pozivaju na sećanje pokojnog akademika i pisca Dobrice Ćosića, vladika Teodosije je ocenio kao „grubu i bestidnu klevetu‚‚. Neuropsihijatra prof. dr Milu Alečković smo pitali kome je potrebno plasiranje ovakvih glasina u javnosti i šta je svrha takvog postupanja pojedinih medija.

Episkop Teodosije je rekao da  smatra da se “idejom o teritorijalno-etničkoj podeli Srbije na Kosovu i Metohiji, koja je ništa drugo do poziv na izdaju Kosova, naroda i države, svi uvodimo u dodatnu konfuziju i beznađe“. On je dodao i da je bilo koji vid priznanja Kosova neprihvatljiv jer direktno vodi nestanku većine našeg naroda sa ovih prostora i trajnom gubitku naših najvećih svetinja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here