Dragan Petrović o izjavi karikaturiste Dušana Petričića

0
149

Politički analitičar dr Dragan Petrović je ocenio da je u Srbiji potrebno napraviti minimalni pomak kada je reč o slobodi medija, a koji bi doprineo i stvaranju ozbiljnijeg društvenog i političkog života u našoj zemlji.

Karikaturista Dušan Petričić je izjavio da ne treba da bude izbora i da treba ‚‚zaoštriti proteste do kraja, jer je besmisleno igrati igre koje ova vlast nameće, jer je sve laž i prevara. ‚‚Petričić je rekao i da se ništa ne može promeniti do izbora koji su planirani za proleće sledeće godine, jer je potrebno da svi imaju slobodan pristup medijima nekoliko godina da bi moglo da se kaže da je nešto došlo do javnosti. Političkog analitičara dr Dragana Petrovića smo pitali koliko je Petričić u pravu sa svojom izjavom.

U izveštajima Evropske komisije i organizacije Fridom haus je navedeno da je sloboda medija u Srbiji ugrožena. Pritisci na medije, pretnje novinarima i urednicima i napadi na njih svakodnevna su pojava. Jedan od zahteva protesta 1 od 5 miliona, koji se održavaju od kraja prošle godine, jeste i oslobađanje medija od pritisaka, a Savez za Srbiju je slobodu medija stavio i u svoj Sporazum sa narodom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here