Željko Bodrožić o zaštiti medijskih sloboda

0
100

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić je izrazio očekivanje da će u narednom periodu naša država poštovati međunarodne konvencije o zaštiti medijskih sloboda kao i domaće propise u toj oblasti.

Paralelno sa prihvatanjem obaveze dražave da radi na zaštiti medijskih sloboda, što je nedavno svojim potpisom potvrdio Ivica Dačić u Londonu, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović “optužio je pojedine medije da urušavaju bezbednost zemlje”. Da li će potpis Dačića nešto promeniti ili će u Srbiji preovladati Martinovićev stav po pitanju medija, glasilo je pitanje koje smo postavili predsedniku Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željku Bodrožiću.

Države učesnice Globalne konferencije o medijskim slobodama u Londonu, su se obavezale u završnom dokumentu da će zajedno raditi na zaštiti medijskih sloboda delujući kroz Koaliciju za slobodu medija i Kontakt grupu za slobodu medija. Države potpisnice nameravaju da kroz novoformiranu međunarodnu koaliciju zajednički intervenišu kod najviših nivoa vlasti u državama u kojima je sloboda medija u opasnosti i da pokažu solidarnost sa onim državama koje rade na uspostavljanju slobode medija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here