Gradonačelnik Janjić obišao radove na gasifikaciji u naseljenom mestu Knićanin

0
245

Gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić, obišao je radove na gasifikaciji u naseljenom mestu Knićanin, u kom je počela izgradnja 21 km gasne distributivne mreže, od ukupno 300 km mreže koliko će biti izgrađeno na teritoriji Grada Zrenjanina.

Ugovorom potpisanim prošle godine između “Srbijagasa”, izvođača radova i Grada Zrenjanina predviđena je izgradnja oko 300 km distributivne gasne mreže, a cilj je bio da svako domaćinstvo ima mogućnost da se priključi na gasnu mrežu. Izgradnja distributivne gasne mreže otpočela je u naseljenom mestu Knićanin, gde će biti postavljen 21km gasovodnih cevi i izgrađena merna regulaciona stanica. Radove je obišao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić koji je istakao da će ovom investicijom sva naseljena mesta koja nemaju gas dobiti gas i da će time biti olakšan život stanovnika tih naseljenih mesta, ali da će se takođe u tim mestima stvoriti i mogućnost za otvaranje proizvodnih pogona koji u svom radu koriste gas. On je istakao da je reč o kapitalnoj investiciji za Grad Zrenjanin.

Na izvođenju radova na gasifikaciji angažovana je kompanija „Bobar“ iz Beške. Radovi su započeti u Knićaninu, a nakon toga slede Belo Blato, Taraš, Perlez i Čenta.

Predsednik mesne zajednice „Stevan Knićanin“ Srđan Mitić rekao je da 1500 stanovnika, koliko ih je u Knićaninu, ima potrebu za gasom i da u prvom trenutku očekuje najmanje 50% priključaka na gasnu mrežu.

Kako je naveo izvođač radova vek trajanja cevi koje se postavljaju je od 30 do 50 godina s obzirom da je reč o najsavremenijim cevima od polietilena odnosno plastike.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here