Lav Pajkić: Komentar o saopštenju Građanske Vojvodine

0
298

Novinar Lav Pajkić je rekao da one nevladine organizacije koje se finansiraju sa Zapada imaju tendenciju da sve ono što je patriotski i zdravo deklarišu kao srpski nacionalizam.

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina je osudila stavove predsednika Matice srpske Dragana Stanića iznete u razgovoru za beogradske Večernje novosti,  ocenivši da Stanić i ta institucija nastavljaju tradiciju ‚‚raspirivanja pogubne velikosrpske nacionalističke retorike. Građanska Vojvodina je pozvala “zdrave društvene snage” u Vojvodini na ujedinjenje u borbi protiv “nacionalističke pošasti”. Kako komentariše saopštenje Građanske Vojvodine pitali smo tv-voditelja i novinara Lava Pajkića.

U saopštenju Građanske Vojvodine je navedeno da je Matica srpska, nažalost, još jedna u nizu institucija u Srbiji koja je do te mere zagađena nacionalizmom da je odavno izgubila bilo kakvu emancipatorsku ulogu. Umesto toga, ona je nastavila sa guranjem društva u još dublje šovinističko živo blatoPropaganda, se prema saopštenju, sprovodi iz Vojvodine, koja je nekada važila za oazu suživota i tolerancije u ovom delu sveta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here