Predsednik Vučić prisustvovao obeležavanju Dana sećanja

0
109

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prisustvovao u nedelju 4. avgusta, obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji “Oluja” i poručio je da je obaveza srpskog naroda da nam se više nikad ne dogodi nesloga.

Centralna manifestacija povodom obeležavanja godišnjice hrvatske akcije “Oluja” 1995. godine, u kojoj je ubijeno ili nestalo oko dve hiljade Srba, a proterano više od dve stotine dvadeset hiljada, održana je ispred manastira Krušedol. Obraćajući se okupljenima, predsednik Vučić je rekao da su danas Srbi, ma gde da žive, apsolutno ujedinjeni i znaju šta im je činiti u budućnosti.

Predsednik Vučić je rekao da vidi ponosan narod, koji zna da odbrani svoj rod, da čuva svoje ime i prezime, da voli svoju zemlju i da se time diči na svakom mestu.

Predsednik Vučić je naglasio da je obaveza da ujedinimo narod i da znamo šta je vitalni narodni interes. Aleksandar Vučić je istakao da je Srbija u svoj nesreći koja je zadesila Srbe posle Oluje dobila i svoje nove Desnice, Matavulje, Milankoviće i Tesle.

Obeležavanju Dana sećanja prisustvovali su i premijerka Ana Brnabić, predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, predsednik hrvatskog Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac, ministri u Vladi Srbije, predstavnici Srpske liste sa Kosova iMetohije, Srbi izbegli tokom akcije “Oluja” i veliki broj građana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here