Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić o saopštenju zemalja Kvinte

0
116

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je povodom saopštenja zemalja Kvinte rekao da će Srbija nastaviti i dalje da se rukovodi sopstvenim interesima i istakao je da se ne mogu u istu ravan stavljati oni koji krše CEFTA sporazum i oni koji se brane od protivpravnog članstva dela svoje teritorije u međunarodnim organizacijama.

On je dodao da ne može biti veštačke uravnilovke jer nije isto kada se neko brani od protivpravnog članstva u međunarodnim organizacijama i kada neko krši CEFTA sporazum i međunarodne ugovore.

Đurić je naveo da nije Srbija ta koja je inicirala članstvo u Interpolu i Unesko i onda nastavila sa kampanjom otimanja srpske baštine. Prema njegovim rečima, ni po čemu Priština nema pravo da traži članstvo u međunarodnim organizacijama i ponovo je da je van prava ono što Priština radi.

Đurić je naveo da će naš odgovor biti dodatna podrška Srbima, racionalan odnos između Beograda i Prištine, poštovanje osnovnih normi međunarodnog  prava, a insistiraće se i na tome da se ne krši nešto što je dogovoreno pre trinaest godina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here