Ministarka Mihajlović obišla deonicu puta Obrenovac Ljig

0
136

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović je posetila deonicu auto-puta od Obrenovca do Ljiga od sto tri kilometra, duž “Koridora 11”, kako bi se uverila da je sve spremno za svečano otvaranje 18. avgusta.

Ona je tom prilikom naglasila da je srećna, jer rezultatima Ministarstva i svih naših partnera, kompanija i radnika, Vlada Srbije svi građani mogu da budu ponosni, jer je napravljen moderan auto-put, po svim evropskim i svetskim standardima.

Mihajlović je istakla da “Koridor 11” donosi veću bezbednost, jer se zaobilazi Ibarska magistrala, a taj auto-put je važan i za međunarodni tranzitni saobraćaj. Podsetila je i da se nastavlja gradnja deonice Preljina-Požega i dalje ka Crnoj Gori i BiH, dok na severnoj strani imamo pravac ka Rumuniji.

Zorana Mihajlović je najavila da će polovinom decembra biti završena i deonica od Surčina do Obrenovca u dužini od sedamnaest koma šest kilometara, dok će u martu sledeće godine započeti izgradnja od Novog Beograda do Surčina.  Ministarka je rekla da će naša zemlja u nedelju potpisati ugovor sa kineskim partnerima za tu deonicu. Vrednost radova je sedamdeset koma pet miliona evra i trajaće godinu i osam meseci.
Ona je ocenila je da je ovo “sjajna godina za Srbiju  jer se završavaju određeni koridori i započinje izgradnja novih auto-puteva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here