U Ravnom Topolovcu održana 15. po redu Pasuljijada

0
206

U subotu, 17. avgusta, u Ravnom Topolovcu je održana 15. po redu Pasuljijada na kojoj je pobedu odnela ekipa „Žitište 023“.

U Ravnom Topolovcu je 17. avgusta održana 15. po redu Pasuljijada na kojoj je učešće uzelo 25 ekipa koje su pasulj, po slobodnom izboru recepta, kuvale u kotliću. Učestvovale su ekipe iz skoro svih mesta iz opštine Žitište, kao i gosti iz Rumunije. Na području Ravnog Topolovca pasulj se gaji na 20-ak hektara i mnoga domaćinstva se bave proizvodnjom pasulja što predstavlja i glavni razlog nastanka ove manifestacije po kojoj je Topolovac poznat u Vojvodini i šire. Pored takmičenja u kuvanju prisutni su se družili, organizovan je program za decu, a u večernjim satima održan je koncert River benda.

Svaka ekipa kuvala je pasulj po nekom svom recepu i svaka je imala po neku tajnu za dobar pasulj i pobedu, a učesnici su bili od onih najmlađih koji po prvi put učestvuju do onih koji su višegodišnji takmičari na ovoj manifestaciji.

Treće mesto na Pasuljijadi zauzela je ekipa Smak, drugo mesto pripalo je Najjačoj ekipi, koju su činili dečaci iz Ravnog Topolovca i koja je bila najmlađa prijavljena ekipa dok su prvo mesto osvojili momci i devojke iz Žitišta, okupljeni u ekipi „Žitište 023“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here