Anketa – Vaučeri za letovanje u Srbiji

0
125

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija ove godine izdalo je rekordnih 120.000 vaučera za letovanje u Srbiji, čime je ta akcija podsticanja domaćeg turizma i u ovoj godini uspešno sprovedena. Zrenjanince smo pitali da li su za ovogodišnji odmor u Srbiji koristili vaučere koje je ministarstvo delilo. Zrenjanince smo pitali da li su za ovogodišnji odmor u Srbiji koristili vaučere Ministarstva turizma.

Ove godine prijave za svih 120.000 vaučera za odmor u Srbiji podnete su do 18. aprila. Time je akcija dodele vaučera završena pre predviđenog roka što pokazuje da je ova mera podsticaja domaćeg turizma uspešno realizovana i petu godinu za redom. U ovoj godini za vaučere je iz budžeta Republike Srbije ukupno izdvojeno 600 miliona dinara što je vie od prvobitno opredeljenih sredstava jer su zbog velikog interesovanja građana naknadno izdvojena sredstva za dodatnih 20.000 vaučera.U prošloj godini je podeljeno 100.000 vaučera, a 2017. 91.907 što pokazuje da interesovanje građana za ovu akciju raste iz godine u godinu. Zrenjanince smo pitali da li su koristili vaučere za letovanje u Srbiji.

Najtraženije destinacije za realizaciju vaučera bile su Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka banja, Sijarinska banja i Ribarska banja dok su najveće interesovanje za ovu vrstu subvencionisanog odmora pokazali stanovnici Beograda, Leskovca, Niša, Pančeva i Novog Sada. Među građanima zainteresovanim za korišćenje vaučera najviše je bilo penzionera, 55,5%, zatim slede zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara, 32,7% i nezaposlena lica 10,5%.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here