U Gradskoj kući upriličen prijem za predstavnike bratskih gradova i opština

0
169

U Gradskoj kući upriličen je prijem za predstavnike bratskih gradova i opština. Čelnici Grada Zrenjanina – zamenik gradonačelnika Saša Santovac, predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura – priredili su tradicionalni prijem za predstavnike bratskih i prijateljskih gradova i opština koji borave u našem gradu tokom manifestacije “Dani piva”. U naš grad stigle su delegacije Bijeljine, Arada, Bekeščabe, Trebinja, Laktaša i Višegrada kao i delegacije iz Srbije.

U ime lokalne samouprave obratio se zamenik gradonačelnika Saša Santovac koji je rekao da je cilj ovakvih susreta između ostalog i razgovor o potencijalnoj saradnji.

Predsednik Skupštine grada Bijeljina Slaviša Marković istakao je da saradnja Bijeljine i Zrenjanina traje punih 10 godina.

Adrian Barbeš, pomoćnik gradonačelnika grada Arada zahvalio se čelnicima grada što su i ove godine pozvani da prisustvuju manifestaciji Dani piva, a potom je istakao da je prošle nedelje održan i sastanak sa delegacijom grada Zrenjanina. Kako je istakao, bilo je reči o kulturnoj razmeni.

Bekeščaba i grad Zrenjanin su najstariji zbratimljeni gradovi, a do sada je veoma uspešna saradnja ostvarena iz oblasti sporta i kulture.

Grad Zrenjanin će i u narednom periodu nastaviti da neguje odnose sa bratskim i prijateljskim gradovima, kako bi doprineo bržem razvoju grada i okoline.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here