Kompanija NIS otvorila u Elemiru najsavremeniji trening centar u regionu za obuku naftaša

0
257

Kompanija NIS je u Elemiru svečano otvorila najsavremeniji Trening centar u regionu za obuku radnika u oblasti proizvodnje nafte i gasa. Reč je o jedinstvenom kompleksu koji je opremljen modernom tehnologijom u kome se obuka izvodi u realnim uslovima sa mogućnošću simulacije svih zadataka sa kojima se naftaši susreću u procesu proizvodnje, pripreme i otpreme nafte i gasa. U planu je da treninge u ovom centru, pored zaposlenih prolaze učenici i studenti specijalizovanih škola i fakulteta za naftnu industriju čime bi NIS kao društveno odgovorna kompanija nastavila da unapređuje uslove za obrazovanje i profesionalno usavršavanje ne samo svojih zaposlenih već i budućih naftaša u našoj zemlji.

Svečanosti u Elemiru prisustvovali su predstavnici Vlade Srbije, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, predstavnici stručne javnosti, obrazovnih ustanova, predstavnici menadžmenta kompanije kao i stipendisti ,,Energije znanja’’ programa NIS-a za saradnju sa naučnim i obrazovnim ustanovama. Nešto više o Trening centru rekao je Srđan Dragišić, direktor Proizvodnog departmana NIS-a.

Danijela Kralus, do nedavno stipendista NIS-a a od pre dva dana mlađi inženjer za razradu ležišta, govorila je o svom školovanju u Rusiji kao i o pruženoj prilici da se zaposli u svojoj struci.

Cilj Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja između ostalog jeste zadržavanje mladih ljudi u zemlji nakon završenog fakulteta istakla je Anamarija Viček, državna sekretarka u Ministarstvu prosvete koja se zahvalila kompaniji NIS što prepoznaje tu želju i što je realizuje već nekoliko godina.

Obuke će u Trening centru u Elemiru izvoditi najiskusniji stručnjaci NIS-a koji će polaznicima prenositi svoja znanja i iskustva. Centar raspolaže najsavremenijom tehnologijom za izvođenje predavanja i obuka. Učionica ima 30 mesta i opremljena je sa 15 računara i 5 simulatora. Planirano je da obuke godišnje prođe oko 150 polaznika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here