Ferenc Čilag proizvođač suvenira od drveta

0
275

Ferenc Čilag se od 2005. godine bavi  proizvodnjom suvenira od drveta. Proizvodi magnete, priveske, podmetače za čaše, držače za salvete i drugo.To mu je hobi, uz postojeći posao, počeo je kao član etno centra, a svoje radove je do sada predstavljao na manifestacijama u gradu i okolini. U radu mu pomaže i porodica, a kako kaže inspiraciju pronalazi u svemu što ga okružuje.

Ferenc je sa nama oričao i o tome da li se njegov rad za ovh 15ak godina promenio i koliko. Ferencu je ovo zadovoljstvo samo hobi pa izbegava učešće na manifestacijama koje su takmičarskog karaktera. Čuli smo i kako izgleda proizvodni proces njegovih suvenira.

U radu mu pomažu članovi porodice, pogotovo mlađi sin, koji je izuzetno talentovan kada je u pitanju oslikavanje proizvedenih predmeta, pa smo ga pitali kakvo je interesovanje mladih za ručne radove.

Ferenca smo pitali da li ima želju da pokrene veću proizvodnju pa da hobi i zadovoljstvo prerastu u posao. Za kraj razgovora Ferenc nam je predstavio to što proizvodi.

Ferenc sarađuje sa brojnim ženama koje se bave izradom suvenira ili upotrebnih predmeta tako što im dostavlja repromaterijal, koji one dalje ukrašavaju i kako ističe veoma je zadovoljan kada vidi da se njegov rad preobrazio u nešto lepo i dopadljivo

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here