Održana je 84. sednica Odbora za finansije Narodne skupštine Republike Srbije

0
143

U Baroknoj sali gradske kuće održana je 84. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Narodne skupštine Republike Srbije. Sednici je prisustvovao i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

84. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Narodne skupštine Republike Srbije,koja je održana u Baroknoj sali gradske kuće, po treći put u ovoj godini održana je van sedišta Skupštine, a tri godine unazad ove sednice se održavaju ugradovima sa najboljim upravljanjem javnim finansijama, na osnovu mišljenja Državne revizorske institucije i tim sednicama prisustvuju gradonačelnici grada domaćina, rekla je Aleksandra Tomić predsednik Odbora ua finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Prisutnima se obraitio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je izrazio zadovoljstvo što je upravo naš grad domaćin jednom odboru Narodne skupštine.

Predsednik državne revizorske institucije i generalni državni revizor dr Duško Pejović rekao je da se sednice odbora van njegovog sedišta održavaju u gradovima koji se izdvajaju po tome što je unapređeno ili postoji spremnost da se unapredi finansijsko stanje. On je takođe rekao i da Zrenjanin u ovom delu zemlje može biti uzor kada je u pitanju sređivanja stanja u finansijama, ali i da postoji prostor za dalje unapređivanje

Na sednici Odbora, održanoj u Zrenjaninu državni revizor je po prvi put pred nadležnim skupštinskim odborom obrazložio i Izveštaje o finansijskim revizijama i nepravilnostima u poslovanju, koje su sprovedene u ovoj godini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here