Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović posetio poljoprivredno gazdinstvo Bokić iz Kleka

0
641

U sklopu posete Srednjobanatskom upravnom okrugu, poljoprivredno gazdinstvo Bokić iz Kleka posetio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, obišao je danas poljoprivredno gazdinstvo Bokić u Kleku. Sa domaćinom, poljoprivrednim proizvođačima i gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem ministar je razgovarao o subvencijama i ostalim podsticajima koje Ministarstvo nudi poljoprivrednicima. Poljoprivredno gazdinstvo Bokić bavi se pretežno ratarskom proizvodnjom a o tome je nešto više rekao Stefan Bokić.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je do sada obišao nekoliko mesta na teritoriji Srednjobanatskog i Severnobanatskog upravnog okruga. Kako ističe, najvažnije pitanje je višegodišnji zakup poljoprivrednog zemljišta. Grad Zrenjanin još uvek nije iskoristio desetogodišnji zakup za stočare a od sledeće godine i ratari će imati tu mogućnost, najavio je ministar Nedimović.

Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina, zahvalio se ministru Nedimoviću na poseti i dodao da poljoprivreda ima perspektivu na našoj teritoriji.

Prema rečima gradonačelnika Janjića proizvođačima na teritoriji grada Zrenjanina neophodna je obnova mehanizacije što će i biti prioritet u narednom periodu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here