Predsednik Vučić u poseti Vatikanu

0
113

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  se sastao u Vatikanu sa Njegovom svetošću papom Franciskom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, evrointegracijama Srbije, regionalnoj i međunarodnoj saradnji.                    

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se sastao u Vatikanu sa Njegovom svetošću papom Franciskom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, evrointegracijama Srbije, regionalnoj i međunarodnoj saradnji.  Predsednik Vučić je naglasio da je saradnja između Republike Srbije i Rimokatoličke crkve vrlo dobra i na izuzetno konstruktivnom nivou, uz obostrano uvažavanje.Tokom susreta, predsednik Vučić je istakao da odnose Republike Srbije i Svete Stolice odlikuje podudarnost stavova po značajnim međunarodnim pitanjima.

Predsednik Vučić i papa Francisko su razgovarali i o situaciji na Kosovu.Predsednik Srbije je govorio i o mogućnosti da papa poseti našu zemlju.                                                                                                                                             Tokom razgovora sa papom Franciskom, predsednik Vučić je izrazio iskrenu zahvalnost Svetoj Stolici na podršci koju pruža evropskim integracijama Srbije. Predsednik je naglasio da posebno ceni zalaganje da se proces evrointegracija regiona Zapadnog Balkana u EU ubrza, a države članice ohrabre da pomognu i podrže taj proces, ukazavši na to da članstvo u EU predstavlja jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije. Predsednik Vučić i Njegova svetost papa Francisko su razgovarali i o jačanju saradnje u oblasti kulture, istorijskih nauka, kao i zajedničkim projektima naučnih instituta Srbije i Svete Stolice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here