U Gospođincima otvorena fabrika za preradu povrća kompanije “Maminger konserven SRB”

0
1690

U Gospođincima, u opštini Žabalj je otvorena fabrika za preradu povrća ,nemačke kompanije „Maminger konserven – SRB”, investicija vredna četiri miliona evra, koja će zapošljavati oko dve stotine pedeset radnika.

Reč je o kompaniji čija je osnovna delatnost prerada krastavaca koje otkupljuje od više od dve hiljade  kooperanata u našoj zemlji. Jedna trećina od oko petnaest hiljada tona otkupljenih krastavaca prerađivaće se u novoizgrađenoj fabrici u Gospođincima.

Ova investicija je važna jer će doprineti razvoju prehrambene industrije u našoj zemlji, a u prvih šest meseci ove godine zabeležen rast kada je reč o prehrambenoj industriji u AP Vojvodini. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je rekao da je  imati ovakvu fabriku u Srbiji velika i značajna stvar.  Nedimović je objasnio da je Vlada Srbije uredila Zakon o angažovanju sezonskih radnika u poljoprivredi i time omogućila zapošljavanje  dvadeset dve hiljade pet stotina radnika po tom osnovu.

Direktor „Maminger konserven“ Klaus Herpel je naglasio da se posle nešto više od godinu dana od postavljanja kamena temeljca za fabriku,sa zadovoljstvom može reći da je napravljen korak ka budućnosti u kojoj će fabrika nastaviti da se razvija i proširuje.

O značaju ove investicije govorili su i amasador SR Nemačke Tomas Šib, direktor kompanije “Mamminger konserven- Srbija“ Oliver Ugrinaj i predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here