Otvoreno sedište Transportne zajednice Jugoistočne Evrope u Beogradu

0
84

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, zajedno sa predsednicom Vlade Anom Brnabić, evropskom komesarkom za transport Violetom Bulc i šefom Delegacije EU Semom Fabricijem, je otvorila sedište Transportne zajednice Jugoistočne Evrope u Beogradu.

Svečanosti otvaranja sedišta prve evropske institucije u Srbiji prisustvovao je i vršilac dužnosti direktora  Sekretarijata Transportne zajednice Alen Baron. Mihajlović je tom prilikom ocenila da je ovo važan dan ne samo za Srbiju, gde se nalazi sedište Transportne zajednice, već za čitav region, jer nam je cilj da zajedno radimo i  međusobno se povezujemo.

Violeta Bulc je poručila da je ovaj događaj znak političke volje i samo početak dalje zajedničke saradnje, uz napomenu da transportno povezivanje znači saradnju, mir i nadu. Prema njenim rečima, ovo je prvi put da zemlje Zapadnog Balkana imaju direktan pristup jedinstvenom evropskom tržištu. Sekretarijat će sa svoje strane doprineti smanjenju troškova projekata i privlačenju novih investicija.

Ambasador  Sem Fabrici je naveo da Evropska unija ulaže ogromnu energiju u transport i da se to odražava i na zemlje Zapadnog Balkana, gde je uloženo petnaest  milijardi evra, pri čemu je uputio čestitke Srbiji jer je domaćin prve međunarodne institucije u zemlji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here