Obeležavanje Evropske nedelje mobilnosti

0
110

Povodom obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti održana je konferencija za medije.

Evropska nedelja mobilnosti obeleževa se širom Srbije s ciljem da se u gradovima utiče na smanjenje širenja štetnih gasova iz saobraćaja. Tim povodom međunarodni zvaničnici, ali i predstavnici lokalnih vlasti ističu značaj uloge lokalnih samouprava i podstiču korišćenje bicikla kao najzdravijeg prevoznog sredstva. Grad Zrenjanin se odlučio da u nedelji mobilnosti fokus stavi na biciklizam i biciklističku infrastrukturu u samom gradu.

U toku nedelje mobilnosti Gradska uprava grada Zrenjanina će obrazovati nezavisnu komisiju koja će imati zadatak da napravi mapu postojećih biciklističkih staza ali i da mapira lokacije gde postoji potreba za novim stazama,  Zelena stranka je dala predlog lokalnoj samoupravi grada Zrenjanina ,a  nešto više o predlogu rekao je predsednik GO Zelene strane Aleksandar Jankov.

Tema ovogodišnje kampanje je bezbedno pešačenje i bicikliranje dok je slogan kampanje: Pešačite sa nama ! Evropska nedelja mobilnosti trajaće do 22. septembra kada se obeležava Evroski dan bez automobila, pa se apeluje da svi koji su u mogućnosti tog dana na posao pođu biciklom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here