Ana Brnabić: Veliki napredak u oblasti reforme javne uprave

0
117

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je ostvaren veliki napredak u oblasti reforme javne uprave, koja je, uz vladavinu prava i ekonomske reforme, jedan od tri ključna stuba evropskih integracija Srbije.

Brnabić je, na predstavljanju izveštaja SIGME, organizacije koja je u okviru Evropske komisije i OECD zadužena za praćenje reformi javnih uprava, istakla da se u tom dokumentu navodi da je Srbija postala lider u regionu u oblasti pružanja usluga građanima i elektronskoj upravi, sa ambicijom da se takmiči sa najboljima u svetu.

Prema njenim rečima ovaj izveštaj nam daje snažan podsticaj da nastavimo dalje. Srbija zna kakva treba da postane uprava da bi građani u svakom trenutku bili uvereni u to da smo mi tu zbog njih, a ne oni zbog nas. Ona je istakla da će nastaviti da insistira na digitalizaciji koja, pored ostalih prednosti, predstavlja i značajan instrument u borbi protiv korupcije.

Premijerka je podsetila na to da su uvedene važne elektronske usluge, kao što su e-Recept, e-Beba, e-Dnevnik, elektronski upis dece u vrtić, plaćanje platnim karticama na protalu e-Uprave, plaćanje i provera poreza na imovinu i druge.

Ona je istakla da je pre 2016. godine, kada je preuzela Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, mnogo teških stvari bilo rešeno i da za to duguje veliku zahvalnost njenoj prethodnici na ministarskom mestu, Kori Udovički.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here