Sajam meda u Aviv Parku

0
241

U Aviv parku u Zrenjaninu otvoren je 15.po redu Sajam meda koji će trajati do nedelje, 13.oktobra.

Društvo pčelara “Akac” iz Mužlje i “Milivoje Bugarski” iz Zrenjanina u periodu od 11. do 13. oktobra organizuju tradicionalni Festival meda koji se održava 15.put. Manifestacija se ove godine održava u Aviv parku a za cilj ima privredni, edukativni, kulturno-zabavni i humanitarni karakter. Na otvaranju su govorili organizatori festivala, kao i predstavnici Aviv parka i grada Zrenjanina koji su podržali ovogodišnji Sajam meda. Prema rečima Dušana Marinkova, jednog od organizatora, najavljeno je da će ove godine biti 25 izlagača.

Goran Todić, menadžer Aviv parka, istakao je da je cilj Aviva da izađe u susret svima onima koji se bave korisnim delatnostima te su iz tog razloga podržali ovogodišnji Sajam meda.

Grad Zrenjanin od početka podržava Sajam meda a od pre tri godine pomaže pčelarima kroz podsticajna sredstva koja ove godine iznose 4 miliona dinara, istakao je Saša Santovac, zamenik gradonačelnika.

Prvi Festival meda, pre 15 godina, organizovao je pčelar Janoš Balint koji se i sada rado seća tog perioda i smatra da su prvi festivali bili najuspešniji.

Festival meda su ove godine posetili pčelari iz raznih krajeva Srbije pa su tako svoje proizvode Zrenjanincima predstavili Dobrivoje Jovanović iz okoline Požarevca i Snežana Trailović iz Petrovca na Mlavi.

Svoje proizvode na Sajmu meda predstavio je i Stojan Vulinović iz Beograda.

Na ovogodišnjem sajmu meda posetioci će imati priliku da probaju, kupe kvalitetan med i proizvode od njega ali i da se edukuju o njihovoj lekovitosti. Sajam će trajati do nedelje, 13.oktobra, do 19h.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here