Slobodan Georgiev o razlozima ukidanja emisija na nacionalnim televizijama

0
191

Urednik  Balkanske istraživačke mreže- BIRN Slobodan Georgiev je rekao da  skidanje emisije Produkcijske grupe Mreža sa kanala RTS može da predstavlja i jedan vid odmazde zbog toga što pojedini novinari Mreže rade i emisiju ‚‚Utisak nedelje‚‚

RTS je posle 19 godina odlučio da više ne emituje magazin TV Mreža na svojim kanalima.  ‚‚Razlozi za ovakvu odluku RTS-a nisu saopšteni, a to je učinjeno “bez objašnjenja i obrazloženja”, navedeno je u saopštenju Produkcijske grupe Mreža. Kakao komentariše skidanje još jedne emisije sa kanala televizije sa nacionalnom frekvencijom pitali smo urednika BIRN-a Slobodana Georgieva.

Novinari i urednici Produkcijske grupe Mreža su saopštili da nemaju dilemu da su politički razlozi u pozadini ukidanja njihove emisije. Ukazano je na to da su poslednjih godina primedbe RTS-a na njihove priloge uglavnom bile takve vrste. Oni su iznenađeni utoliko što RTS odlučuje da emisiju skine s programa baš u jeku aktuelne rasprave o otvaranju medija za različita mišljenja u predizbornoj kampanji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here