Predsednik Vučić se sastao sa predsednikom parlamenta Južne Koreje

0
211

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je poručio u razgovoru sa predsednikom Parlamenta Republike Koreje Munom Hi Sangom u Beogradu da Srbija želi da poboljša saradnju sa tom zemljom u različitim političkim i posebno u ekonomskim oblastima.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija želi da privuče još korejskih investitora.On je podsetio da imamo investicije iz Koreje, ali da postoji veliki prostor da još korejskih investitora dođe u našu zemlju. Predsednik je naveo i da je siguran da postoji još prostora za bolju saradnju parlamentaraca dve zemlje dodavši da od Koreje, kao veoma uspešne zemlje, može da se nauči mnogo.

Mun Hi Sang je na početku sastanka rekao da mu je čast i zadovoljstvo što je posetio Srbiju i zahvalio Vučiću na prijemu u Predsedništvu, a Srbiji čestitao na uspešnoj organizaciji Interparlamentarne unije u Beogradu.On je dodao i da je ovo posebna godina za odnose  dve zemlje jer slavimo 30. godišnjicu diplomatskih odnosa. Zvaničnik Južne Koreje je ocenio da je Vučićeva karijera impresivna i da veruje da je on neka vrsta “Aleksandra Velikog modernog doba”.

Predsednik Vučić je na to odgovorio da nema ništa zajedničko sa Aleksandrom Velikim i primetio je da postoje zemlje i nacije koje se “bore” za nasleđe Aleksandra Velikog.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here