Održana sjednica Upravnog odbora PK Republike Srpske

0
111

U prostorijama  Prehrambene industrije “Sava Semberija” u Bijeljini  danas je  održana sjednica Upravnog odbora Privredne komore Republike Srpske .

Prema riječima predsjednika Privredne komore Srpske Borka Đurića praksa je da se neke od sjednica održavaju van Banja Luke , a PI “Sava Semberija” zbog rezultata koje ostvaruje u poslovanju zaslužuje da se sagledaju mogućnosti  na koji način se može pomoći ovom prerađivaču.

Prehrambena  industrija “Sava Semberija” jedan je od svijetlih primjera uspješno sprovedene privatizacije na našim prostorima. Proizvodnja u ovoj fabrici dostiže svoj  maksimum a proizvodi se izvoze na svjetsko i evropsko tržište, izjavio je Borko Đurić, predsjednik PK RS.

Privredna komora Srpske nastoji , kaže Đurić da sagleda sve mogućnosti  kako bi se privredni ambijent što više unaprijedio ali i prilagodio potrebama onih koji stvaraju novu vrijednost.  Ova komora može pomoći na način da kroz prikupljanje odgovarajućih podataka, njihovim analizama , sagledavanjem prijedloga, primjedbi  i zahtjeva , sve to oblikuje , a zatim kandiduje dalje ka Vladi Srpske prilikom izrade planskih dokumenata koji postaju operativni , navodi Đurić.

U PI “Sava Semberija” sezona prerade povrća je u toku. I pored izuzetno teške godine za poljoprivrednu proizvodnju sirovinu su uspjeli da obezbjede tako što su svu domaću sirovinu od poljoprivrednika otkupili a količine koje su nedostajale uvezene su sa susjednih tržišta.

Planirano je da se u ovogodišnjoj proizvodnji preradi između 7.500  i 8.000  tona sirovine, a u Savinim pogonima do sada je prerađeno oko 85 % planiranih količina. Trenutno se radi prerada povrća za takozvani zimski program.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here