Ministar Krkobabić: Pedeset do šezdeset novih i starih zadruga dobijaju podsticajna sredstva

0
84

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Milan Krkobabić je izjavio u Nišu da će rezultati konkursa za dodelu bespovratnih sredstava zadrugama biti poznati za dvadesetak dana i da će pedeset do šezdeset novih i starih zadruga dobiti podsticajna sredstva.

Krkobabić je rekao da će novoformirane zadruge dobiti bespovratno po sedam koma pet miliona dinara, a postojeće po petnaest miliona dinara.

Ministar je istakao da akademijski Odbor za selo priprema celovit program preporada i da će to biti osnov za delovanje Vlade Srbije u naredne tri godine.

Ministar Krkobabić je rekao da je u planu da u sto sela budu izgradjeni ili dovedeni u funkciju multifunkcionalni objekti u kojima bi bile pošta, ambulanta i multifunkcionalna sala za kulturne događaje i okupljanje najstarijih i najmlađih stanovnika sela.
Posebna pažnja, kako je naglasio Krkobabić, biće posvećena zaštiti kulturnog i prirodnog nasleđa u selima na području pet okruga na jugu Srbije.
Ministar Milan Krkobabić i članovi Nacionalnog tima za preporod sela Srbije predočili su predstavnicima gradova i opština sa juga Srbije Program revitalizacije sela južne Srbije 2020-2022. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here