Miodrag Mokan o protestu ratnih vojnih veterania i invalida

0
301

Predsednik Udruženja ratnih veterana Pančeva Miodrag Mokan je izjavio da su ratni vojni veterani i invalidi započeli protest sa zahtevom da ih primi lično predsednik Republike i na tom zahtevu će insistirati do kraja protesta.

Nakon završene Javne rasprave o Nacrtu zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica, ministar Zoran Đorđević je razgovarao sa predstavnicima udruženja ratnih vojnih invalida i boraca iz cele Srbije. On je tada rekao da će se svi zaključci i primedbe jednako razmotriti prilikom donošenja novog Zakona. Da li je  tako i učinjeno, bilo je pitanje koje smo postavili predsedniku Udruženja ratnih veterana Pančeva Miodragu Mokanu.

Među zahtevima koje su ratni vojni veterani istakli na protestu koji traje od 5.oktobra su i da se Predlog nacrta zakona o boračko-invalidskoj zaštiti povuče iz procedure, da se ponovi rasprava i da se formira nova radna grupa.Pored ostalog oni traže i da se omoguće nacionalne penzije za sve ratne vojne invalide i porodice poginulih boraca, kao i da se dokazanim dezerterima ukinu sva boračka prava.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here