Predsednik Vučić sе sastao u Ženevi sa predsednikom i članom Upravnog odbora Svetskog ekonomskog for

0
99

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić се sastao u Ženevi sa predsednikom i članom Upravnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Bergeom Brendeom i članicom Izvršnog komiteta Svetskog ekonomskog foruma, rukovodiocem za Evropu i Evroaziju Martinom Larkin.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će 2020. godine u Srbiji, u saradnji sa Svetskim ekonomskim forumom, biti otvoren Regionalni centar za četvrtu industrijsku revoluciju, što bi bilo od ogromnog značaja za Srbiju.

Predsednik Vučić je zahvalio na pomoći koju Svetski ekonomski forum pruža Srbiji u unapređenju, otvaranju i pozicioniranju srpske ekonomije u svetu, s obzirom da je globalni socijalno-ekonomski razvoj glavni prioritet Svetskog ekonomskog foruma.

Srbija nastoji da bude aktivna na svim međunarodnim forumima, pogotovu onima koji za cilj imaju razvoj trgovine, smanjenje nezaposlenosti, edukaciju mladih, kao i druge socijalno-ekonomske aspekte.

Predsednik je naglasio da Srbija ulaže napore kako bi unapredila poslovno okruženje u zemlji i da se nada da se to oslikava u izveštajima Svetskog ekonomskog foruma. Beograd je , kako je rakao, spreman za organizaciju godišnjeg skupa pod okriljem Foruma.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here