Slavica Popadić o novčanim potraživanjima boraca i invalida

0
583

Ratni vojni invalid Slavica Popadić je rekla da novčana potraživanja boraca i invalida u našoj zemlji nikada ne bi trebalo da zastare.

Grupa ratnih vojnih veterana je protestovala pre izvesnog vremena u Vrnjačkoj Banji, u trenutku dok se održavalo godišnje savetovanje sudija Srbije. Oni su smatrali da je Vrhovni kasacioni sud glavni krivac za neisplaćene ratne dnevnice jer vrši pritisak na manje sudove. Prema rečima učesnika rata u poslednje dve godine je na ime sudskih troškova u procesima koje borci rata vode protiv države, iz ministarstva odbrane isplaćeno oko sto miliona evra. Ratnog vojnog invalida Slavicu Popadić smo pitali šta navodi domaće sudove da različito tumače zastarelosti tih potraživanja čime se izaziva revolt boraca i veterana.

Osnovi zaključak koji se može doneti je da su ratni veterani i udruženja boraca nezadovoljni Nacrtom zakona, a da predstavnici Ministarstva kažu da će napokon definisati status boraca. Borci i veterani su u osnovi nezadovoljni jer njihov status nije regulisan na nivou Republike, već je položaj boraca je zavisio od mogućnosti lokalnih samouprava.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here