Vojislav Šešelj: Osnovni problem Izbornog zakona je taj što se on ne poštuje

0
211

Predsednik Srpske radikalne stranke prof.dr Vojislav Šešelj je izjavio da je osnovni problem Izbornog zakona taj što se on ne poštuje. To nepoštovanje postojećeg zakona počelo je pod dosmanlijskom vlašću, a sa takvom praksom su nastavili i naprednjaci.

Osnovna je stvar, kako je istakao predsednik Srpske radikalne stranke, da bi se suzbila korupcija i sadašnja praksa, jeste da Ustavni sud poništi svoje nelegalno i protivustavno tumačenje ustavne odredbe koja navodi da narodni poslanik ima pravo da neopozivo stavi svoj mandat na raspolaganje političkoj stranci na čiji predlog je izabran za poslanika. To bi vratilo dostojanstvo Narodnoj skupštini jer u Skupštini ima mnogo preletača. Prof.dr Vojislav Šešelj je istakao i da se mora učiniti sve da se tokom predizborne kampanje spreči kupovina glasova.

Što se tiče medijskog predstavljanja stranaka, predsednik Srpske radikalne stranke je rekao da se ono mora posmatrati pre svega sa finansijskog aspekta.

Lider radikala je naglasio da bi bilo važno da se zakonom zabrani da na izbore izlaze koalicije. Prema njegovom mišljenju trebalo bi odrediti da samo registrovane političke stranke ili grupe građana mogu izaći na izbore, ali pod istim uslovima- deset hiljada potpisa, kao i da se koalicije sklapaju posle izbora.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here