Pet stotina miliona dinara za Koridore Srbije

0
156

U Službenom glasniku je objavljeno da će Vlada Srbije izdvojiti još pet stotina miliona dinara za državno preduzeće Koridori Srbije kako bi se „omogućilo puštanje u saobraćaj istočnog kraka Koridora 10 kroz Srbiju”.

Prema navodima portala Nova ekonomija, u rešenju Vlade je navedeno da je pola milijarde dinara iz budžeta odobreno Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture radi „obezbeđivanja nedostajućih sredstava” potrebnih preduzeću Koridori Srbije,.

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je u oktobru najavljivala da će istočni krak Koridora 10 biti otvoren do 9. novembra. Vlada je inače u oktobru izdvojila još tri stotine miliona dinara za radove na Koridoru 10, a prethodno je u septembru je izdvojila dve milijarde dinara za te radove i sanaciju kosine u Grdeličkoj klisuri.

Ukupna dodatna budžetska davanja za Koridor 10 u poslednja tri meseca iznose dve milijarde osam stotina miliona dinara, ili dvadeset tri koma sedam miliona evra.

Građani Srbije su takođe platili visoku cenu na ime odšteta izvođačima radova na istočnom kraku Koridora 10. Zbog kašnjenja za koja nije bio odgovoran izvođač radova već investitor, država je do sada platila najmanje sedamnaest miliona evra na ime podnetih odštetnih zahteva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here