Vladan Tegeltija: Veoma je teško utvrditi ko i kako sponzoriše fudbalske klubove u našoj zemlji

0
265

Novinar Vladan Tegeltija je rekao da je veoma teško utvrditi ko i kako sponzoriše fudbalske klubove u našoj zemlji jer pojedine firme dobijaju poslove od države kako bi sponzorisali klubove.

Fudbalski klub Partizan je nedavno izneo taksativno koliko je dobio i koliko će dobiti novca po potpisanim ugovorima, od državnih sponzora za ukupan period od osam godina. Glavni sponzori Partizana su kako je navedeno, “Telekom Srbija” i još nekoliko firmi, od kojih će crno-beli ukupno za osam godina inkasirati nešto više od  sedam koma pet miliona evra. Da li naši najveći klubovi zaista objavljuju prave podatke o iznosima kojima ih sponzorišu domaće kompanije, glasilo je pitanje koje smo uputili sportskom novinaru Vladanu Tegeltiji.

Prema podacima od pre dve godine, fudbalski i košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan na godišnjem nivou su od državnih firmi ukupno dobijali oko tri koma osam miliona evra. Najviše novca dobijao je Košarkaški klub Partizan- jedan koma četiri miliona, dok su FK Partizan,  Košarkaški klub i FK Crvena zvezda dobijali po osam stotina hiljada evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here